Časté otázky Chlorella Jačmeň

09.09.2013 22:11

Časté otázky Chlorella Jačmeň

Na tejto stránke sa s vami chcem podeliť o najčastejšie kladené otázky . Pokiaľ tu nenájdete odpoveď práve na ten váš dotaz , využite prosím kontaktného formulára v časti kontakt , rada Vám odpoviem .

Otázka : Pomôže mi Chlorella alebo Mladý jačmeň na zvýšenie laktácie ?

Príčin , prečo je tvorba materského mlieka nedostatočná , môže byť viac a ja Vám tu nemôžem potvrdiť , že Vám zelené potraviny určite sa zvýšením laktácie pomôžu .

Môžem ale povedať , že užívanie zelených potravín v čase dojčenia je prospešné ako pre mamičku , tak aj pre bábätko , pretože sa do mlieka dostanú vitamíny obsiahnuté v zelených potravinách a Vy tak nemusíte užívať žiadne umelé vitamíny z lekárne . Zelené potraviny tiež zbavujú telo nečistôt , čo sa prejaví aj na kvalite materského mlieka . Navyše zelené potraviny fungujú ako adaptogény , takže upravujú činnosť orgánov v tele do normálu , čo laktáciu môže pomôcť .

Rád by som Vám tiež odporučil podrobný článok od MUDr . Laciny , kde sa dozviete ešte viac podrobností o zelených potravinách v čase dojčenia ( io dávkovanie ) , článok nájdete tu .

Otázka : Ako mi zelené potraviny pomôžu , keď som úplne zdravý ?

Aj keď sa človek subjektívne cíti zdravý , môžu telu niektoré látky chýbať . Zelené potraviny sú ideálne pre prevenciu vzniku chorôb a všetci vieme , že prevencia je základom spokojného a zdravého života . Zelené potraviny likvidujú voľné radikály , dodávajú telu enzýmy a vitamíny , čistí organizmus od škodlivín a obnovujú zdravú mikroflóru , čím vracajú zažívanie do normálu . Kompletné účinky si môžete prečítať v sekcii Mladý jačmeň a Chlorella pyrenoidosa .

Otázka : Môžem jesť zelené potraviny v kombinácii s liekmi ?

Áno , len je treba dodržať pár pravidiel . Ak beriete lieky na lačno ( napr. na štítnu žľazu ) , vezmite si lieky a počkajte minimálne 60 minút , aby mohli lieky zapôsobiť . Potom si bez obáv vezmite svoju zvyčajnú dávku zelených potravín , teda Mladého jačmeňa a Chlorelly pyrenoidosy . Ak beriete lieky aj počas dňa , dbajte vždy na odstup liekov od zelených potravín a to minimálne 60 minút . V prípade konkrétnych otázok mi pošlite email alebo sa obráťte na svojho lekára .

Otázka : Som po transplantácii orgánov , sú pre mňa zelené potraviny vhodné ?

Zelené potraviny nejedzte minimálne 9 mesiacov po transplantácii . Kedy ďalej nejesť zelené potraviny sa dozviete v sekcii Dávkovanie .

Otázka : Môžem jesť súčasne Mladý jačmeň i Chlorellu ?

Áno a je to aj odporúčaný postup , účinky zelených potravín sa v tomto prípade nesčítavajú , ale násobia . Ideálne je zapíjať chlorellu jačmeňom .

Otázka : Nesmiem jesť potraviny s obsahom lepku . Obsahujú zelené potraviny lepok ?

Nie, zelené potraviny lepok neobsahujú , sú ideálnou potravinou pre bezlepkovú diétu .

Otázka : Mám problémy so štítnou žľazou , je pre mňa Chlorella vhodná ?

Áno , je pre Vás vhodná , na rozdiel od morských rias , Chlorella pyrenoidosa je sladkovodná riasa a neobsahuje vysoké množstvo jódu .

Otázka : Hrozí pri užívaní zelených potravín predávkovanie ?

Zelenými potravinami sa nemôžete predávkovať z jedného prostého dôvodu . Nie sú to lieky , je to jedlo . Chcieť sa nimi predávkovať je ako chcieť sa predávkovať pomarančovým džúsom .

Otázka : Znáša sa zelené potraviny s alkoholom ?

Zelené potraviny sú ideálnym pomocníkom v boji s opicou . Z vlastnej skúsenosti odporúčam vziať si pred tým , než vyrazíte na večierok , aspoň 20 tabliet chlorelly a po návrate ďalších 20 tabliet . Ráno potom stačí začať nápojom z Mladého jačmeňa a prejavy kocoviny sa zníži na minimum .

Otázka : Ako mi zelené potraviny pomôžu s liečbou bercových vredov ?

Odpoveď MUDr . Laciny : " V posledných mesiacoch sa ukázalo , že veľmi dobre podporujú lokálnu liečbu vredov predkolenia látky s antioxidačným účinkom . Tým sa vyznačuje najmä Mladý jačmeň . Ďalej je všeobecne známe , že hojivý efekt na otvorené rany má aj chlorofyl a ten je v oboch zelených potravinách , ako v chlorelle , tak v jačmeni . Je však potrebné počítať s tým , že pri aplikácii Mladého jačmeňa do otvorenej rany to chvíľku páli a štípe . "

Otázka : Ako je to so zelenými potravinami a tehotenstvom / dojčením ?

Tehotným sa odporúča piť Mladý jačmeň a jesť Chlorella pyrenoidosa po konzultácii so svojím lekárom a pre dojčiace je výborný pre zlepšenie kvality mlieka . Prípadne čistenie organizmu prebieha cez stolicu a obličky , takže plod nie je ohrozený . V jačmeni je dostatočné množstvo Vitamínu A , betakarotén , kyseliny listovej , jódu aj pre obdobie tehotenstva . Okrem iného predchádza tehotenskej cukrovke , tehotenské zápche , uľahčuje hojenie ( je vhodný aj na vonkajšie použitie , vezmite si ho so sebou do pôrodnice ) .

Otázka : Predávate aj nejaké " testovacie " balenie jačmeňa alebo chlorelly ?

Balenie Mladého jačmeňa aj Chlorelly pyrenoidosy je pre jedného človeka na 3 mesiace . Môžem napísať , že po 3 mesiacoch je telo so zelenými potravinami uvedomelej a " vyčistené " v priamej úmere tomu , ako bol zanesené . Balenie na jeden mesiac , ktoré sa dá občas kúpiť na internete , by som Vám v žiadnom prípade neodporučil a to hlavne v prípade , kedy sa zelenými potravinami začínate . Po jednom mesiaci sa môžu prihlásiť všetky starostlivo uschované problémy ai Vaše krvné testy po jednom mesiaci jedenie zelených potravín budú horšie a to z dôvodu , že sa telo začína zbavovať nedobrot , ktoré máte vo svojom tele . Po " testovacom " balenie budete rozhorčení , že Vám ukázalo problémy , ktoré máte a nič pekného Vám neprinieslo . Ak budete jedenie s " testovacím " balením opakovať , nikdy sa nedostanete do fázy , kedy tieto príznaky odznejú .

Keď začnete jesť zelené potraviny , môže sa dostaviť bolesť hlavy , nadúvanie , zhoršenie kožných ekzémov . Nie je to prejav alergie , ale dôkaz , že zelené potraviny čistí váš organizmus . Zvýšte pitný režim , nezvyšujte dávky zelených potravín , ale zotrvajte na rovnakej dávke do doby , než tieto problémy odznejú a Váš organizmus Vám poďakuje .