Jačmeň

15.08.2013 21:26

Mladý zelený jačmeň a leto | Mladý zelený ječmen a léto

 

Dr.Hagiwara opisuje vlastnú skúsenosť s liečbou ťažkého kožného zápalu, ktorý si spôsobil vriacou vodou: "Vďaka neopatrnosti som sa obaril a spôsobil si veľmi bolestivé zranenie. Všetci poznáme mokvajúce pľuzgiere a bolestivé muky pri tomto druhu poranení. Z predchádzajúcich skúseností som vedel, že sa mi podobné úrazy ťažko hojili a preto som si rozsiahlu popáleninu potieral šťavou mladého jačmeňa. Liečba trvala kratšiu dobu než obvykle a nebola sprevádzaná dlhotrvajúcou bolesťou. Po tejto vlastnej skúsenosti som tímu výskumníkov zadal úlohu testovať šťavu z mladého jačmeňa na rôzne druhy kožných chorôb, vrátane popálenín spôsobených letným slnkom. " Dnes je Mladý jačmeň najrozšírenejším zeleným nápojom na svete a je používaná aj ako zelené letné tonikum chrániace pokožku proti slunci.V Belgicku av severných krajinách užívajú Mladý jačmeň v letných mesiacoch svetlovlasí ľudia so zlou pigmentáciou kvôli lepšiemu opaľovanie.

 

Na západe je užívanie mladého jačmeňa vo forme rozpusteného prášku bežné aj v zdravých jedálňach. Taktiež vám personál jedální listy mladého jačmeňa (skladované v mrazničkách) nadrví a vylisuje priamo pred očami. Tieto zelené nápoje osviežia, občerství a plnia obzvlášť v lete ochrannú rolu proti negatívnym vplyvom slnečného žiarenia. Predovšetkým ženy vo svete utratia miliardy dolárov za ochranné kozmetické prípravky. Aj napriek investované peniaze zisťujú, že vďaka nadmiere slnenie pleť starne a trpí. Je to vďaka oxidácii a známym voľným radikálom vznikajúcim pri slnení v pokožke. Ak pri vystavovaní sa slnku aj iným zdrojom žiarenia nemáme v strave dostatok antioxidačných látok - pleť starne a trpí aj napriek aj drahšie kozmetickú starostlivosť. Klaus Oberbeil hovorí: "bez antioxidantov pleť pri opaľovaní žltne, rovnako ako maslo ponechané na slnku." Tomuto javu sa bránime vonkajšími i vnútornými obrannými líniami. Vonkajšími "zákopy" myslíme pobyt v tieni, zahalení sa odevom, ochranu opaľovacími krémami ... . Vnútornými "zákopy myslíme prirodzenú bunkovú a molekulárnu antioxidačnú ochranu. Tá je najdôležitejšia. Nedovoľte imunitnému systému vyčerpať vojsko zložené z molekúl antioxidačne pôsobiacich látok! Zelené nápoje sú najprirodzenejším zdrojom" vnútornej ochrany ". Ministerstvo poľnohospodárstva v USA v odporúčaní z r.1995 uvádza:" Antioxidanty v potravinách rastlinného pôvodu znižujú riziko ochorenia rakovinou a chronickými chorobami. "

 

Z hľadiska významu ochranného pôsobenia nemožno nadsadiť jednotlivé zložky rastlín nad druhé, pretože pôsobí v vzájomnej synergii, ale pre príklad uveďme ochranné pôsobenie chlorofylu. Ten sa v mladom jačmeni podľa Barbary Simonsonovej chová ako "kondenzátor slnečnej energie a na znovuoživenie tela pôsobí ako" elektrický prúd ". Dr.Swope píše o chlorofylu, že sa" zelená krv rastlín v našom tele mení na červenú ". Je pozoruhodné, že naše krvné farbivo - hemoglobín má rovnakú štruktúru ako zelené farbivo rastlín - chlorofyl (okrem ústredného prvku - v chlorofylu je magnézium, v hemoglobíne železo). Bez chlorofylu by slnečný svit nebol darom, ale smrteľnou zbraňou vesmíru. Vďaka chlorofylu zeleň prežíva a "dýcha" . Prísun chlorofylu z zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán a popálenín a bráni zápalom a infekciám. Zelená šťava taktiež preukázateľne bráni pred röntgenovými lúčmi i inými škodlivými druhmi žiarenia. Pri dostatočnom užívaní Mladý jačmeň budeme mať dostatok "vnútornej ochrany" a pri rozumnom opaľovaní pre nás Slnko zostane hrejivým priateľom. Taktiež obsah ďalších antioxidantov (napr. beta karotén) prispieva k ochrane našej pleti pri slnení. Pre svetlejšie severské typy osobností (predovšetkým pre nordikov a baltikov) platia nasledujúce rady a dávkovanie vo zvýšenej miere.

Konkrétne letné rady:

V lete užívajte Mladý jačmeň min. 2 x denne, najlepšie ráno, nalačno.

Ak sa opaľujete, pite Mladý jačmeň min. 3 x denne, ráno, na obed a večer, vždy nalačno.

Ak ste sa veľa opaľovali, prípadne sa i spálili - zvýšte pitný režim dvojnásobne (6 x denne). Pokožka k regenerácii potrebuje obrovské množstvo ochranných a stavebných látok.

Už postihnuté, spálené miesta jemne potierajte a zvlhčujte roztokom Mladý jačmeň koľkokrát len ​​budete môcť. Roztok Mladý jačmeň nie je mastný a umožňuje pokožke na rozdiel od krémov lepšie dýchanie (!).

Pokožku roztokom z Mladého jačmeňa priebežne osviežujte - napr na kúpalisku, pri opaľovaní, na výlete, pri práci na záhrade ... Mladý jačmeň rozpustite a preceďte do nádobky s rozprašovačom. Roztok ale farbí a preto postrekujte, či potierajte opatrne, aby nedošlo k zafarbeniu odevu, či k "rozmnoženiu vodníkov v Čechách".

 

Upozornenie - poškodenia pokožky akýmkoľvek žiarením sú veľmi nebezpečné. Prejaví sa negatívne nielen esteticky, ale sú aj príčinou najnebezpečnejšieho druhu rakoviny - melanómu. Starostlivosť o pokožku - a to najlepšie preventívne, nie je iba kozmetickou, ale predovšetkým zdravotnou záležitosťou!

 

Prevzaté od výrobcu