Zelená cesta ku zdraviu Mudr. Pavel Šácha

15.08.2013 22:12

Prednáška MuDr. Pavla Šácha

MUDr. Šácha sa zaoberá okrem iného homotoxikológie. Propaguje životný štýl - zelená cesta ku zdraviu za použitia doplnkov stravy - mladého jačmeňa, chlorelly atď

Choroba je nástroj tela, ako sa dostať do stavu zdravia. Nesnažme sa teda potláčať a zastavovať reakcie tela. Napr. nádchu a kýchanie netreba zastavovať rôznymi tabletkami apod Telo sa snaží vytlačiť to, čo tam nepotrebuje, tak mu to neztěžujme tým, že tento ozdravný proces okamžite zaškrtneme. My síce príznaky nejakú tabletou potlačíme, ale to nadbytočné čo sa telo snažilo riešiť chorôb nám v tele zostane a začne po čase hlodať zase niekde inde.

Dr.med. Reckweg potvrdzuje, že telo má samoliečiace schopnosť. Nebráňme teda telu sebeuzdravit sa.

Organizmus ako popolnice.

Organizmus je schopný obrany, nedochádza k poškodeniu buniek, má schopnosť vylučovať jedy a to v prvých 3 fázach. Pomôžeme ak telu, je takmer nemožné, aby sa dostalo do 4. Fáza a vyšších, kde už jedy prenikajú do buniek, nastáva ich poškodeniu. V týchto fázach už hovoríme o poruche obranyschopnosti a väčšinou už sa nezaobídeme bez trvalého prísunu medikácie, ktorá však nelieči, len udržuje daný stav.

1. fáza - vylučovací

Vylučovanie jedov nastáva prirodzenou cestou: stolicou, močom, potením, slzením, menštruáciou, hlienom ... Nie je to určite príjemné, ale je to prirodzený proces.

2. fáza - reakčná

Ktorú poznáme skôr pod pojmom zápal. Zápal je tiež nástroj tela, ako sa zbaviť vírusu - jedu. Podporujte zápal. Telo si vytvorí oheň - horúčku a snaží sa v ňom jedy spáliť. Vírus nemá rád horúčku, horúčka ho ničí.

Potlačíme ak horúčku-napr prášky a pod. dávame vírusom šancu. ANTIBIOTIKÁ oslabujú imunitu.

Telo sa snažilo zápalom niečo riešiť a my sme mu v tom zabránili. Imunitný systém sa vytvára už

od narodenia. Často sa musíme vrátiť do svojho detstva a spomínať či ak nebolo naše telo ničené systematicky lieky a antibiotikami.

Organizmus potrebuje predovšetkým pokoj, aby bol dosť silný s infektov bojovať. Častý stres, prepracovanie, nedostatok spánku ničí aj zvyšok imunity, ktorú máme. Nastáva boj organizmu s jedmi. Telo si vytvorilo zápal, horúčku. Vznikajú netoxická vyloučitelná rezíduá. Táto fáza je sprevádzaná nepríjemnými javy - bolesťou, horúčkou, rôznymi kožnými prejavmi, pocitom nevoľnosti. Ak tento proces ale umelo potlačíme - homotoxíny sa v tele hromadia a opäť sa telo snaží upozorniť nás na niečo, čo ešte stále v tele nie je vyriešené. Zasunieme problém dovnútra.

Nastáva potom 3. fáza

ukladacie, telo sa opäť snaží sebeuzdravit, dočasne ukladá hromadiace sa jedy-toxíny ešte do medzibunkového priestoru - mezenchynu, vznikajú - tuková väziva:

- Nadváha

- Kamene: žlčové, obličkové

- Zápcha

- Celulitída

- Kŕčové žily

- Opuchy

- Rôzne cysty

- Zvýšený cholesterol

- Tukové nádory

- Polypy

- Nárastky, bradavice apod

 

 Organizmus tu skladuje to, čoho sa chce zbaviť. Ak telo nie je dobre chránené - má nedostatočnú imunitu.

Začínajú psychosomatické ťažkosti, neurózy, fóbie, depresie apod V tomto štádiu je najvyšší čas začať telu pomáhať a nie pracovať proti nemu. Klasická medicína potláča sebeuzdravovací schopnosť tela takže tadiaľ cesta nevedie. Tu je namieste cesta tzv Zelená: pekne preložená do anglického jazyka ako GREEN WAYS, to preto, aby tomu naozaj celý svet rozumel.

4. fáza - impregnačný

Jedy narúšajú vnútorné dianie bunky - jej štruktúru a impregnujú sa do bunky. Táto fáza sa už označuje ako endogénny vnútorný fázy. Známkou je takmer neustála únava. Postupne sa objaví porucha funkcie:

- Poškodenie buniek pečene, obličiek

- Chronické zápaly rôznych slizníc

- Trvalá únava

- Nervová slabosť

- Migréna

- Alergia, astma

- Vredy žalúdka

- Poruchy krvného obehu

- Autoimunitné choroby, endogénna depresia, psychózy, úskostné neurózy.

5. fáza - degeneratívne

Stále pôsobenie jedov spôsobuje degeneráciu orgánov, bunky už sú zničené. Diagnóza väčšinou končia

na - Oza.

- Artróza

- Osteoporóza

- Reuma

- Kôrnatenie ciev

- Infarkt myokardu

- Angína pectoris

- Diabetes

- Cirhóza pečene

- Roztrúsená skleróza

- Bechterev

- Tuberkulóza

- Schizofrénia, mentálne poruchy

6.fáze - deštruktívna

Ak proces pôsobenia jedov pokračuje ďalej a spolu s účinkom karcinogénnych, rádioaktívnych látok alebo UV žiarenia vznikajú rôzne zhubné nádory, leukémia apod Bunka je už zničená, nemá žiadnu energiu.

 

Otázkou pre každého je - ako sa mám k svojmu telu správať? V akej fáze som?

Choroba je teda tendencia tlačiť sa von, prejaví sa na koži a pod Ak zatvoríme príznak - napr utlmíte exémy nejakú mastí apod - potlačená choroba sa vracia do tela - je vo vnútri.

VIKARIZACE.

Ak ďalej potláčame prejavy následných chorôb zatláča je hlbšie do tela.

PRINCÍP potláčanie príznakov sa nazýva - progresívne vikarizace.

Opakovaným potlačovaním príznakov sa dostane telo do 4. fázy a ďalej. 4. fáza je už chronická.

Telo má za všetkých okolností vždy tendenciu sa samo liečiť. Musíme túto snahu vnímať - teda zaujať regresívne postup.

V 5. fáze je už telo väčšinou závislé na liekoch - trvale.

Príprava na detoxikáciu.

- Najdôležitejšie orgán je pečeň - musíme urobiť nejakú zmenu, aby sme uľavili pečeni. Veľakrát pomôže odbúrať pitie alkoholu.

Veľa chorôb má pôvod v chorých pečeni - napr exémy

- Obličky opýtajme sa: ako sa o ne staráme? Pitný režim apod Musíme ich ošetrovať, obličky sú napr orgán strachu ...

- Črevo: tenké črevo má vstrebávacej funkciu, hrubé črevo vylučovaciu funkciu. Obe musí fungovať bezchybne tak, aby fungovalo telo. Diéta je veľmi vhodná k ozdraveniu čreva. Nutná sú probiotiká, mladý jačmeň a chlorella zaisťujú fungujúce črevá.

- Koža: je detoxikačný orgán, ak žijeme v suchom prostredí, vylučuje telo vlhkosť zvnútra von, tým stráca tekutiny a tým zaťažuje obličky. Obličky majú prácu s tým zásobovať telo a neplní funkciu detoxikačné, teda ak im nedodávame dostatok tekutín. 2 litre vody denne je priemerný požiadavka tela. V extrémnych podmienkach, napr horúčavy, je treba telu dodať aj viac tekutín. Nie alkoholické nápoje a kávu.

- Lymfatický systém: sústava ciev a kapilár v obehu. Je závislý na svalové intenzite - veľmi dôležitý je preto pohyb a to najlepšie na zdravom vzduchu.

- Spánok: ako nástroj pre detoxikáciu stresu. Veľmi dôležitý.

Chlorella má absorbčná schopnosť, teda schopnosť viazať na seba toxíny, jedy a vylučovať ich z tela, aby tu nemohli škodiť. Záleží na tom, kde chlorella vyrástla aj ako bola spracovaná. Spracovanie chlorelly je veľmi dôležité - aby sa nestratila absorbčná schopnosť. Nie všetky na trhu dostupné chlorelly sú kvalitné, ľudia by sa nemali nechať zmiasť nižšou cenou. Za firmou Green Ways stojí kvalitné poradenstvo a je zárukou kvality.

Chlorella pyrenoidosa má byť požívaná v spojení s vodou či podobnou tekutinou, napučí a lepšie pôsobí-absorbuje.

Antioxidanty sú spomaľovač a lapače voľných radikálov. Voľný radikál je agresívny voči bunkám

a spôsobuje mnohokrát veľmi závažné ochorenie.

Existujú rôzne merania antioxidantov, kde môžeme získať presnejšiu predstavu o tom, ako to v našom tele vôbec vyzerá a ako by sme sa mali k svojmu telu správať nechceme ak v budúcnosti bojovať so zdravotnými problémami.

Antioxidanty sú telu veľmi užitočné a čím viac ich máme, tým lepšie. Ich koncentrácia vypovedá

o miere ochrany nášho tela. Ak má telo dostatok antioxidantov - napr nad 50.000 jednotiek a viac - je dobre chránené.

Bohužiaľ ľudia, ktorí nepoznajú alebo odmietajú mladý jačmeň a chlorellu, a nedostávajú do seba dostatočné množstvo zeleniny, majú veľmi malú obranyschopnosť - imunitu-čo sa prejaví zároveň s prvými príznakmi zdravotných problémov.

Štatistika ukazuje, že obzvlášť mladí ľudia majú veľmi slabú obranu. Je paradoxné, že práve mladým ľuďom s oslabenou imunitou sa rodí najviac detí. Čo svojim potomkom však môžu zo svojho už tak oslabeného tela odovzdať?

Tehotenstvo odoberie matke to málo, čo má, ale tá potom musí fungovať ďalej, po pôrode začne dojčiť, pridávajú sa ďalšie nevýhodné okolnosti, ako je často opakované nevyspania, únava, stres az toho prameniace nervozita atď

Práve preto odporúčame mladým ľuďom, ktorí rodinu plánujú alebo už ju čakajú, posilňovať systematicky svoje telo ako mladým jačmeňom, tak aj chlorellou a pripraviť sa tak na pokojný

a vyrovnaný život s bábätkom. Silným a zdravým jedincom sa rodia aj zdravé deti.

Je veľmi smutné, že sa rodí stále viac detí handicapovaných. Úplne tomu zabrániť určite nedá, ale keď každý jedinec prevezme zodpovednosť sám za seba a svojich najbližších, môže to viesť k všeobecnému zlepšeniu zdravia a toto je tiež snaha všetkých poradcov činných v GW. Uzdraviť sám seba

a nenechať si to len pre seba, pretože každý sa môže medzi nás zaradiť aj keď bude radiť len sám sebe

a stane sa tzv samospotřebitelem. Každý zdravý a šťastný človek, ktorý nedáva zarábať farmaceutickému priemyslu za to stojí.

Prevencia je veľmi významná, nechceme predsa čakať na zdravotné problémy. Nie, normálny človek si chce život užívať plnými dúškami a nie behať po doktoroch a lekárňach.

Telo i duša musia byť v rovnováhe, aby nám fungovalo zdravie.

Psychika je program v hlave, ak je zlý, potom sa aj telo riadi zlým programom. Preprogramovať myseľ je cesta k uzdraveniu. Najdôležitejším liekom je láska, nech už v akejkoľvek podobe.

Nie je telo a duša v rovnováhe vznikajú autoimunitné ochorenia. Protilátky nemôžu nájsť ložisko problému, a útočia zo zúfalstva na inú sliznicu a ničí ju, tento jav nazývame deštruktívny proces.

Poznáte iste, že v zdravom tele - zdravý duch a tiež naopak.

Vždy musíme pomenovať príčinu do hĺbky, tá existuje vždy. Potom môžem liečiť.

Zmeniť program v hlave je cesta k uzdraveniu.

 

Netvrdím, že som všetko pochopila a zachytila ​​správne, kľudne napíšte svoj komentár, rada si veci doplním a spresním. Myslím, že od toho boli tieto stránky zriadené. Vďaka za pozornosť. Prajem všetkým veľa zdravia a radosti.

Hanka 2012