Desatoro kľúčových vlastností chlorelly

22.09.2013 22:07

Desatoro kľúčových vlastností chlorelly


Chlorella pyrenoidosa je sladkovodná riasa, ktorá sa radí do kategórie zelených potravín. Ponúka tak jedinečnú nutričnú hodnotu, ktorú nenájdete u žiadnych iných potravín.

Jedna tableta chlorelly obsahuje milióny chlorellových buniek, ktoré sa podieľajú na ozdravení nášho tela. Chlorella nám odovzdáva kompletné spektrum výživných látok i energiu všetkých prírodných živlov. Pestuje sa v teplom klimatickom pásme (Taiwan), v ktorom načerpá energiu a prehrieva ňou ľudský organizmus. Každá bunka Chlorelly bude zo všetkých síl pracovať na vyčistenie a posilnenie Vášho tela.


 

Čo je to Chlorella?


Chlorella Tablety

Mnohí z Vás si určite kladú otázku, čo to vlastne tá Chlorella je a prečo je doporučovaná ako zdravá výživa, zelená potravina či doplnok stravy. Chlorella je sladkovodná riasa a jej celý názov znie Chlorella pyrenoidosa. Jedná sa o jeden z najvýznamnejších a najväčších unikátov v ríši zelených rastlín.

Je dokázané, že Chlorella existuje na svete už niekoľko miliárd rokov. Nájdené skameneliny Chlorelly sú datované do obdobia pred 3 miliardami rokov. Až v šesťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia japonskí vedci začali túto riasu skúmať na liečebné účely. Jedná sa o jedno z najzdravších "jedál" v současnostii.

 

Čo robí vo všeobecnosti Chlorellu natoľko unikátny?


Jej zloženie Chlorelly je natoľko komplexná, že dokáže poskytnúť širokú škálu výživných látok, ktoré sú významné pre vaše telo. Jedná sa o biopotravinu, nie o samostatný vitamín či minerál. Látky obsiahnuté v Chlorella zahrňujúceho vitamíny, minerály, enzýmy. Ich kombinácia má vynikajúcu nutričnú hodnotu a sú prirodzeným spôsobom vyvážené. Z tohto dôvodu sa nemôžu nikdy akumulovať v tele a stať sa tak toxickou látkou.

 

Chlorella je teda v stručnosti sladkovodná riasa s vysokým obsahom zeleného farbiva - chlorofylu. Ďalej obsahuje vysoké percentá bielkovín, betakaroténu, vitamínov a stopových prvkov, ktoré sú a musia byť neoddeliteľnou súčasťou vášho jedálnička.


 

Kde vznikol obchod s chlorellou?


Chlorella sa pestuje vo východnej Ázii na Taiwane vo veľkých manufaktúrach. Tu sa zaoberajú z veľkej časti kultiváciou a predajom tejto riasy. Prechádza pravidelnými kontrolami ohľadom jej nezávadnosti a bakteriálnej kontaminácie. Predaj Chlorelly je značne regulovaný a jedná sa o jediný výrobok, ktorý je ako dovozový možné predávať v Japonsku. Aby sa tento cieľ dosiahol, musela Chlorella prejsť certifikáciou od ministerstva zdravotníctva v Japonsku. Japonsko je tak jedinou krajinou, ktorá štandardizovala kvalitu Chlorelly a certifikovala ju.

 

Táto riasa sa teda pestuje v teplom klimatickom pásme. Jej zber sa uskutočňuje až vo večerných hodinách, kedy načerpala dostatok energie zo slnečného žiarenia. Tým sa získava a dosahuje čo najvyššia kvalita produktu.

 

 

Je Chlorella doplnok stravy alebo strava sama o sebe?

 

Chlorella sa radí napr spolu s mladým zeleným jačmeňom medzi tzv zelené potraviny. Tie plnia dve základné funkcie:

  • sýtiť - tým, že obsahujú celú škálu živín, ktoré sú nevyhnutné pre fungovanie buniek jednotlivých tkanív (bielkoviny, enzýmy, vitamíny, minerály, nukleové kyseliny)
  • čistiť - látky obsiahnuté v tejto strave dokážu na seba viazať odpad, ktorý vzniká pri metabolizme organizmu (chlorofyl, antioxidanty, vláknina)

Chlorella, tak ako zelené potraviny, sú vysoko výživné. Zaisťujú telu toľko "vhodné výživy", aby sa mohlo samo brániť infekciám a samo sa liečiť.

 

 

Pozitíva zelených potravín | Prodej zelené potraviny Česko

 

Užívanie zelených potravín (medzi nimi hrajú Kllíčovou úlohu Zelený jačmeň a chlorella Green ways) má veľa blahodarných vplyvov na organizmus. A aké sú ich nesporné výhody?

  • podporujú organizmus pri odvádzaní toxínov z tela

  • stimulujú imunitný systém

  • napomáhajú lepšiemu tráveniu

  • osviežujú dych a telo, eliminujú zápachy

  • dodávajú do tela prírodný antioxidant - betakarotén

Desatoro Chlorelly

Hoci spomínaný zoznam látok obsiahnutých v Chlorella má rad priaznivých účinkov, ktoré isto uvíta každý, kto žije aktívnym životom v tejto modernej dobe. Strava, ktorú prijímate, nie je v žiadnom prípade natoľko pestrá a kvalitná, aby vám zabezpečila správnu funkciu všetkých orgánov.

 

Môžete sa riadiť jednoducho týmto desatorom, ktoré vám Chlorella ponúka:

  • detoxikuje organizmus

  • zvyšuje imunitu

  • čistí tráviace ústrojenstvo, podporuje vylučovanie a funkciu čriev

  • podporuje činnosť a stabilitu nervového systému

  • dokáže neutralizovať pH v tele, obmedzuje výskyt plesní

  • zásobuje telo účinnými antioxidantmi (betakarotén, vitamín B)

  • stimuluje optimálnu hladinu cholesterolu

  • podporuje regeneráciu pečeňového tkaniva

  • napomáha v prevencii proti nádorovým ochoreniam

  • aktívne sa zúčastňuje krvotvorby

Všetky tieto funkcie sú zaistené pomocou unikátneho zloženia Chlorelly. Pozrite sa na jednotlivé látky obsiahnuté v tejto riase a prečítajte si ich významné účinky!
 

Chlorella rastový faktor CGF

Špecifickou zložkou obsiahnutou v biomase Chlorelly je tzv Chlorella rastový faktor, vďaka ktorému sa tak stáva naozaj unikátne. Nesie označenie CGF. A čo to rastový faktor v skutočnosti je?

Jedná sa o extrakt zo sladkovodnej riasy Chlorella pyrenoidosa, ktorý v sebe obsahuje zmes RNA, DNA, aminokyselín, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje tiež ďalšie zložky, ktoré neboli zatiaľ exaktne stanovené. V prípade užívania dieťaťom podporuje tento rastový faktor rýchly rast organizmu, v prípade užívania dospelým podporuje budovanie silného imunitného systému a samouzdravovací procesy ako povrchové, tak vnútorné.

 

Liečebné účinky rastového faktora:

  • podporuje celkovú regeneráciu tkanív

  • je vhodný pre organizmus, ktorý prešiel liečebným zákrokom, pri ktorom bol vystavený akémukoľvek žiareniu

  • zvyšuje schopnosť delenia buniek

  • významne zvyšuje schopnosť rastu buniek

  • má široké uplatnenie pri liečbe ochorení kože, najmä v prípade ekzémov, popálenín, vredov alebo iných rán, ktorých liečba a hojenie je zdĺhavá

  • používa sa s dobrými výsledkami pri povrchovom ošetrení rán, čím dochádza k rýchlejšiemu zaceleniu

Na čo je dobrý chlorofyl?


Detoxikácia organizmu pomocou Chlorelly je zabezpečená vysokým obsahom zeleného farbiva - chlorofylu. Chlorofyl je pigment obsiahnutý v zelených rastlinách, siniciach a niektorých riasach, kedy práve Chlorella je jednou z nich. Chlorofyl absorbuje v priebehu fotosyntézy energiu svetelného žiarenia (slnečného) a tú potom pretvára v sacharidy a kyslík.

A aké sú účinky chlorofylu? V tele podporuje tvorbu hemoglobínu, má významný vplyv pri hojení rán, liečbe hemoroidov a popálenín. Pôsobí protizápalovo a obmedzuje vznik opuchov. Chlorofyl významne ovplyvňuje činnosť tráviaceho traktu tým, že stimuluje činnosť žlčníka, tenkého čreva a pankreasu. Má aj kladný vplyv na nervový systém, hormonálny systém a vitalitu človeka.

Množstvo chlorofylu obsiahnutom v Chlorella je viac ako významné. Zo zelených potravín, ktoré sa konzumujú práve pre doplnenie zeleného farbiva, môžeme použiť na porovnanie napr špenát, brokolicu alebo žihľavu. Všetky tieto vymenované potraviny obsahujú menej chlorofylu ako denná dávka Chlorelly.

 

Zhrnutie účinkov chlorofylu:

  • dodáva do tela viac kyslíka

  • podieľa sa na čistenie vylučovacích systémov ako sú črevá, pečeň alebo krv

  • napomáha čistiť krv a odvádzať toxíny z tela

  • optimalizuje výšku krvného tlaku

  • eliminuje tvorbu plesní v tele

  • pomáha neutralizovať škodliviny vo vzduchu

  • podporuje rast tkanív a ich hojace procesy


Tieto účinky vás iste presvedčili o tom, že chlorofyl je nevyhnutnou súčasťou ľudského organizmu a že dokáže nielen liečiť, ale aj predchádzať rôznym ochoreniam.
Zdroj: www.Rodina-finance.cz