Goji koľko denne a dávkovaní - (Kustovnica čínska)

30.03.2013 12:13

 

Goji, koľko denne a dávkovaní - (Kustovnica čínska)

 

Kustovnica čínska je vynikajúci doplnok stravy a všeliek, ktorý si nachádza obľubu u stále väčšieho počtu ľudí. Ak sa rozhodnete začať užívať Goji Berry, musíte mať jasno v dávkovaní. Presné dávkovanie nebolo vedecky stanovené, je však potrebné chápať kustovnicu ako doplnok strava as ohľadom na to prispôsobiť konzumované množstvo. Vždy záleží na tom, akou formou sa ho rozhodnete konzumovať. Goji Berry môžete konzumovať ako čerstvé alebo sušené ovocie, šťavu, kapsule či prášok. Záleží tiež na iných faktoroch, a to či ste žena alebo muž, akú máte hmotnosť a vek. Ak chcete vyťažiť z tohto zázraku prírody maximum, užívajte ho v primeranom množstve.

 
 

Deti a Goji

 

Vôbec najobľúbenejší je konzumácia kustovnice vo forme čerstvých bobúľ. Ak máte deti mladšie ako 18 mesiacov, bobule Goji im nedávajte. Deťom do desiatich rokov stačí asi jedna hŕstka bobúľ denne. To je potrebné množstvo, vďaka ktorému budú mať deti dostatok potrebných vitamínov a minerálnych látok. Deti staršie desiatich rokov môžu užívať rovnakú dávku, ako dospelí, teda cca 30 bobúľ. Takéto množstvo zodpovedá asi dvom hrsti Goji Berry.

 

Čerstvá Goji Berry

 

Ideálne je konzumovať kustovnicu v čerstvom stave. Takúto je však problém zohnať, pretože plody čerstvé nevydrží dlhšie, ako pár dní. Ako tip vám odporúčame 100% šťavu z plodov Goji od výrobcu Ramissio a Sonnenmacht. Ak túžite po čerstvých plodoch Goji Berry, môžte si vypestovať vlastné rastliny kustovnice čínskej.

 

Sušená Goji Berry

 

V našich končinách sú bežne dostupné sušené bobule kustovnice čínskej. Odporúčané denné dávkovanie pre dospelé osoby sú asi dve hŕstky bobúľ denne. Menšie deti by rozhodne nemali konzumovať viac, než polovičnú dávku. Vyššia miera konzumácia Goji Berry vedie k problémy so zažívaním. Odborníci neodporúčajú jesť väčšie množstvo kustovnice pred spaním, môžu nastať problémy s nespavosťou. Ak budete dodržiavať určenú dennú dávku, nebudete mať žiadne problémy. Blahodárne účinky kustovnice čínskej môžete pozorovať už po niekoľkých týždňoch užívania.