Mandľové mlieko

18.01.2015 22:59

Ako vytvoriť svoj vlastný mandľové mlieko?

Prečo sa obťažovať kupovaním vecí, ktoré sú plné prídavných látok, ktoré nepotrebujete. Mandľové mlieko je tak jednoduché?

Domáce mandľové mlieko

Mandľové mlieko je skvelou alternatívou ku kravskému mlieku a je výborný. Môžete ich piť priamo, alebo je nalejte na obilniny, do smoothie, alebo ju môžete použiť takmer v každom recepte, kde je uvedené kravské mlieko alebo smotana vrátane omáčok, pudingov, šalátových dressingov a pečivaKým mandľové mlieko sa kúpiť v obchodoch, tieto produkty môžu obsahovať príliš veľa prídavných sladidiel, soľ, zahusťovadlá, stabilizátory a ďalšie problémové prísady.

U domáceho mandľového mlieko máte istotu, že to všetko tam nebude. Navyše jeho príprava je neuveriteľne jednoduchá a cenovo dostupná.

 

Domáce mandľové mlieko - recept

Výťažok: cca 2 šálky

zloženie:
1 šálka celých surových prírodných mandlí
2 šálky studenej vody

Špeciálne vybavenie:
kuchynský robot
Cedník a veľká platová alebo sklenená misa

Postup prípravy:
1. Dajte mandle vo veľkej sklenenej nádoby, zalejte ich vodou a nechajte ich cez noc namočiť.

2. Pre extra-krémovú konzistenciu a prirodzene sladšie mlieko, dajte mandle späť do nádoby, a po každých 8-12 hodín vymieňajte vodu po dobu až 2 dní.

3. Keď bude tento proces ukončený opláchnite mandle v čistej vode.

4. Vložte ich do mixéra alebo kuchynskom robote, a pridať 2 šálky vody.

5. Nechajte mixovať 2-5 minút podľa typu a výkonu mixéra. Získate mandľové pyré.

6. Mandľové pyré prelejete cez cedidlo s plátnom do misky.

7. Otočte pláteným handričkou a vytlačte zvyšok mlieka, z pyré ako len to je možné.

Ani Kosek nazmar!
Pozostatok mandľového pyré, ide v podstate o jedlo s vysokým obsahom vlákniny, ktoré môžete pridať do smoothies, horúcich obilnín, lievancov, muffinového cestíčka, alebo iné pečiva. Ak ich nechcete použiť hneď, vydrží pyré v chladničke dva dni.