Davkovanie Jačmeňa a Chlorelly

02.08.2013 22:58

Aké je správne dávkovanie zelených potravín a kedy je nejesť?

 
Zelené potraviny sa neužívajú, ale jej a pijú. Užívajte lieky, ak musíte, zelené potraviny jedzte. Najlepšie je jesť zelené potraviny dohromady, teda Mladý jačmeň a Chlorella pyrenoidosa, ich účinky sa nesčítavajú, ale násobia!
 

Mladý jačmeň dávkujeme (výsledné dávkovanie po "nábehu"):

 
najlepšie cca 30 minút pred jedlom a najlepšie na lačno.
 
    Muž 2x-3x 1 kávovú lyžičku rozpustenú v 2-3 dcl vody (na rozmiešanie odporúčam použiť šejker)
    Žena 2x-3x 1 kávovú lyžičku rozpustenú v 2-3 dcl vody (na rozmiešanie odporúčam použiť šejker)
    Dieťa od 3 rokov veku - 1x 0,5 až 1 kávovú lyžičku rozpustenú v 2-3 dcl vody (na rozmiešanie odporúčam použiť šejker)
 
Chlorella pyrenoidosa dávkujeme (výsledné dávkovanie po "nábehu"):
 
    Muž 3x 5-6 tabliet / deň - Ja sám ním 3x 20 tabliet denne
    Žena 3x 4-5 tabliet / deň
    Dieťa od 3 rokov veku - 3x 1 až 3x 2-3 tablety / deň - u detí odporúčam nechať zelené potraviny "len tak na stole" v dóze, deti si vezmú samy
 
Upozornenie:
 
Keď začnete jesť zelené potraviny môže sa dostaviť bolesť hlavy, nadúvanie, zhoršenie kožných ekzémov. Nie je to prejav alergie, ale dôkaz, že zelené potraviny čistí váš organizmus. Zvýšte pitný režim, nezvyšujte dávky zelených potravín, ale zotrvajte na rovnakej dávke do doby, než tieto problémy odznejú a Váš organizmus Vám poďakuje.
 

Nejedzte a nepite zelené potraviny pri:

  •     ožarovanie (3 dni pred ožarovaním a 3 dni po ožarovaní)
  •     transplantácie orgánov (najmenej 9 mesiacov po transplantácii)
  •     akútnej pľúcnej embólie
  •     akútnom zápale hlbokého žilového systému
  •     po operácii tráviaceho systému alebo jeho časti (aspoň týždeň pre Mladý jačmeň, 1-2 mesiace pre Chlorella pyrenoidosa)
  •     ťažkých chronických hnačkách alebo vracaní
  •     Crohnovej chorobe v aktívnej fáze - konzultujte s lekárom
  •     ulceróznej kolitíde v aktívnej fáze - konzultujte s lekárom
  •     neúmerné očistnej reakcii pri jedení zelených potravín
  •     alergiu na chlorellu alebo na šťavu z jačmeňa (nepliesť s alergiou na zrno - lepok)

S detoxikačné vlastností Chlorelly sa to má tak. Pokiaľ sa bavíme o ťažkých kovoch, je najdôležitejšou látkou sporopollein. Pochádza zo stredu bunkovej steny Chlorelly. Sporopolleín putuje krvným obehom a nadväzuje na seba ťažké kovy v nevratné väzbe a odvádza ich cestou črevnej mimo organizmus.