Detoxikace

04.11.2013 21:09

Detoxikácia sa vypláca .Dodá vitalitu a odstráni jedy

 Možno ste len nedávno prehodnotili svoj ​​prístup k zdraviu a rozhodli sa ho podporiť , ako najlepšie to človek sám preventívne zvládne . Možno už plánujete zmenu životného štýlu . Ak to tak je , môžete ideálne začať detoxikáciou organizmu a úpravou jedálnička . Tieto kroky sú potrebné k tomu , aby sme sa zbavili škodlivých látok , ktoré sa rôznymi spôsobmi do tela dostávajú ( stravou , z prostredia atď ) , aby sa nám vrátil elán a aby sme dokázali spomaliť starnutie organizmu .

Preč s toxínmi

Skvelým pomocníkom na jarnú očistu organizmu je japonská sladkovodná riasa chlorella . Je jedinečným zdrojom esenciálnych aminokyselín , chlorofylu , množstva minerálov a vitamínov , nenasýtených mastných kyselín , karotenoidov a nukleových kyselín . " Chlorella pomáha odstraňovať ťažké kovy , chemické toxíny a ďalšie jedy z organizmu . Regeneruje pečeňové tkanivo a prečisťuje krvné riečisko , podporuje kožný metabolizmus , čistí tráviace ústrojenstvo a obnovuje zdravú črevnú mikroflóru . Podieľa sa na tvorbe makrofágov ( buniek , ktoré pohlcujú a likvidujú cudzorodé častice ) , a tým posilňuje obranyschopnosť organizmu proti vírusovým ochoreniam , " vysvetľuje MUDr . Pavel Šácha

Čistíme si črevá

 V rámci jarnej očisty by sme mali skúsiť uľaviť aj našim přetěžovaným črevám . Začneme treba pri tom , že sa nebudeme prejedať . Uvedomíme si ďalej , že voľbou nesprávneho jedálnička môžeme obmedzovať aktivitu zdraviu prospešných baktérií , ktoré sídlia v črevách , a oslabovať tak svoju imunitu . Preto by sme sa mali snažiť dodávať telu dostatok vlákniny , probiotík a prebiotík , teda látok , ktoré podporujú prirodzený chod čriev . Na našom tanieri by nemali chýbať jogurty a kyslomliečne výrobky . Ich prínos môžeme ešte podporiť doplnky stravy s obsahom probiotík a prebiotík , ktoré sú k dostaniu aj v kombinácii s hlivou ustricovou .

Potraviny s antioxidantmi

Na našom jedálnom stole nesmie chýbať ani dostatočné množstvo fialového , modrého , červeného a žltého ovocia , najlepšie v surovej forme . To isté platí aj pre zeleninu . " Spomínané potraviny obsahujú vitamíny A , B6 , C , E , zinok a selén . Jedná sa o takzvané antioxidanty , ktoré neutralizujú účinok voľných radikálov , látok spôsobujúcich starnutie buniek a zhoršujúcich priebeh rôznych ochorení . Počas jarnej očisty sa zároveň snažte obmedziť vplyv faktorov , ktoré podporujú vznik voľných radikálov . Medzi tieto faktory patrí napríklad fajčenie , nadmerná psychická záťaž , UV žiarenie alebo nezdravá životospráva , " pripomína MUDr . Šácha . Najvyšší obsah antioxidantov medzi doteraz preskúmaným ovocím má bobuľovité ovocie Maqui, Goji, Aronie. Hoci nám možno tento termín znie príliš exoticky , v SR je k dispozícii registrovaný doplnok stravy s Maqui . Priaznivo pôsobí na imunitný systém , odplavuje z tela toxické látky , má antibakteriálne vlastnosti a ďalšie priaznivé účinky .

Čo nám prospeje :

  • Sladkovodná riasa chlorella
  • Stop prejedanie
  • Dostatok probiotík , prebiotík a vlákniny
  • Rôznofarebné ovocie a zelenina , ktoré obsahujú vitamíny , minerály a antioxidanty
  • Prípadne potravinové doplnky

Zdroj iDnes renata Malá

Ječmen | Chlorella | Spirulina | Zelené potraviny | Superpotraviny