Šungit

24.09.2013 20:53

Šungit a zdravie

 

Už od pradávna ľudia prisudzovali kameňom zázračnú silu a verili že ich ochráni od zlých duchov a prinesú šťastie a zdravie . Moderná medicína dlho a tvrdohlavo odmietala predstavu o liečivých účinkoch kameňov . Zaradila preto litoterapii ( z gréckeho Litos - kameň ) do oblasti okultných vied . Ale v dejinách je nemálo príkladov kedy sa ľudia obracali k zabudnutým metódam , ktoré sa zdali byť nezmyselné a naivný a ... nespočetne krát presviedčali o ich efektivite . V našom neľahkom svete s mnohopočetnými stresy nie je múdre ignorovať skúsenosti predchádzajúcich generácií . látky starovekej prírodná medicíny sa počas tisícročí overovali na ľuďoch , pripravovali sa a vyrábali pre človeka a v mene človeka . musíme spoľahlivo a bezpečne využívať týchto skúseností a dopĺňať ich výskumy na modernej úrovni . Príkladom súčasného pokroku nových metód litoterapií sa javí vypracovanie ŠUNGITOTERAPIÍ . Šungit - ohromujúci zázračný kameň , ktorému sa dejiny vyhli zrejme preto , že sa vyskytuje v nezalidněných severných krajoch .

 

Šungit - je špecifická hornina obsahujúca uhlík , kremík a skoro celú tabuľku chemických prvkov , ktorá dostala svoj názov podľa miesta výskytu , od Karelskej dediny Sung , na brehu Onežského jazera v severozápadnom Rusku . Objavenie liečivé sily šungitu je spojené so menom veľkého ruského cára Petra I. , na ktorého rozkaz boli vykonávané cárskymi medikov prvé výskumy šungitu a šungitových minerálnych vôd . Legenda hovorí že v bitke pri Poltave v horúcom lete r 1709 sa všetky vodné zdroje stali nebezpečnými pre ľudí . To spôsobilo vo švédskej armáde , vrátane švédskeho kráľa , hromadný výskyt žalúdočných ochorení , keď v ruskej armáde sa tieto ťažkosti prakticky nevyskytovali , pretože pre dezinfekciu takejto vody na osobnú rozkaz cára boli používané kúsky čierneho " čertovského kameňa " - Šungitu .

 

V dôsledku lekárskych výskumov na cársky rozkaz priamo pri zdroji šungitových vôd boli postavené prvé ruskej kúpele - " Marciální vody " , kde sa opakovane liečil aj sám cár Peter I. so svojou rodinou . Ale po jeho smrti kúpele prišli skoro do úpadku a šungit boli zabudnuté . svojho znovuobjavenie sa ten zázračný kameň dočkal pomerne nedávno . Počas niekoľkých posledných rokov boli preukázané jeho liečebné účinky , vypracované nové technológie a začaté priemyselná výroba preparátov a filtrov na vodu zo šungitu a ktorej milióny ľudí ich využívajú . Šungit obsahuje uhlík nielen v tradičnej ale tiež v neobvyklej , nedávno vedci objavené , forme fullerenov , o ktorých senzačných vlastnostiach pojednáva odborná tlač a ktoré sa zložito získavajú laboratórne cestou .

 

V prírode fullerény boli prvýkrát objavené práve v šungitu , potom boli tiež nájdené ešte na niekoľkých miestach na Zemi ( a to vždy v miestach pádu meteoritov alebo asteroidov ) . Toto dalo popud k vzniku a vývoju úplne nových odvetví vedy a technológií - chémiou fullerény ,molekulárnej elektroniky atď Predpokladá sa , že za celý rad liečivých účinkov šungit vďačí práve fullerenům v ňom obsiahnutým . Tak , vďaka schopnosť molekúl fullerenov spájať sa s organickými radikálmi je možné vytvárať vodné roztoky s veľkou koncentráciou látok nerozpustných vo vode . Veľké nádeje vedci vkladajú do vytvorenia prostriedkov proti rakovine na základe rozpúšťanie vo vode zlúčenín fullerenov s rádioaktívnymi izotopy . Za pomocou takého lieku by bolo možné cielene pôsobiť na zasiahnutej bunky a zabrániť jej ďalšiemu rozrastanie . Šungit má schopnosť očisťovať vodu od takmer všetkých organických a neorganických znečistenia vrátane nafty a pesticídov , kovov , vrátane ťažkých kovov , chlóru atď Uhlík vo forme fullerenov je prirodzene oveľa aktívnejšie ako iné modifikácie uhlíka . Preto šungit má veľmi vysokej sorpčnej a katalytické schopnosti . Výskumy preukázali že na jeho povrchu sa katalyticky rozkladá alebo sa absorbuje väčšina jedovatých a nepriaznivých látok obsiahnutých vo vode .

 

Unikátne sú baktericídne vlastnosti šungitu . Je dokázaná jeho efektivita v bojí proti širokej škále baktérií a vírov . Percento jej vyhubenie vo vode činí 85-98 % oproti jej prvopočátečnímu stavu . Okrem toho sa predpokladá že šungit je schopný meniť štruktúru vody , zvyšovať jej energetiku a tiež stierať z jej pamätí negatívne informácie o znečistení , ktoré boli v ňu do očistenie . Šungitová voda a iné výrobky zo šungitu majú priaznivé vlastnosti pre ľudský organizmus , lieči mnohé ochorenia - alergiu , zápalová ochorenie , kožné choroby, atď Tiež sa ponúka široká škála uplatnenia šungitu vo farmakológiou a kozmetike .

 

Príkladom synergického posilňovanie priaznivých účinkov tvaru a prírodného minerálu je pyramída zo šungitu . schopnosti pyramídy odrušovať geopatogénne vplyvmi sú všeobecne známe . Šungit má obrovské schopnosti pohlcovať elektromagnetické žiarenie ( vďaka čomu našiel široké uplatnenie v technike pri výrobe špeciálnych ochranných panelov , Faradayových buniek atď ) . Aby ste docielili stavu , kedy sa permanentne uvoľňuje vaše nazbierané podráždenosť , únava a stres , môžete jednoducho Šungitová pyramídky postaviť vo vašom izbe . okruh pôsobenie takejto pyramídky ( ktorá je 4-5 cm vysoká ) je minimálne 5 metrov . To znamená že váš pokoj pre vás prestane byť rizikovou zónou . Odstráni sa všetko nepriaznivé pôsobenie polí , vrátane polí vyvolávaných televíziou , počítačom apod , zlepší sa zloženie vzduchu , prestane vás dráždiť prach .

 

Pyramída ponorená do obyčajnej vody premení túto vodu na liečivú . Odstráni znečistenie , dodá minerály v optimálnom pomeru a tiež túto vodu aktivuje . Energeticko - informačnej matrice vody skopíruje vlastnosti Šungitová pyramídy - energetického nositeľa , ktorý je do nej ponorený . Je zaznamenané blahodarné pôsobenie tejto vody na celý organizmus : zlepšuje sa celkový stav , odstraňuje sa napätie , zvyšuje sa energetická hladina , dochádza k zjednodušeniu a zvýšeniu účinnosťou liečenie celého radu ochorení .

 

Nemožno tvrdiť že sa nám otvorili všetky tajomstvá vzácneho minerálu . Prebiehajú intenzívne vedecké výskumy , experimenty

a klinické testy . A teraz sa o niektorých zázračných vlastnostiach šungitu môžete presvedčiť aj vy .

 

Ing . Irina Vobliková - Rachimbaeva , nakladateľstvo Lott .